Over onze werkwijze

Online informatie en advies

U kunt bij de gemeente terecht met al uw vragen over zorg en welzijn. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over opvoeden, hulp bij schulden of mantelzorg? Of over de hulp en hulpmiddelen van de Wmo? Kijk dan eerst eens op deze website. U vindt er tips en adviezen waarmee u zelf verder kunt. Staat het antwoord er niet bij? Of heeft u meer hulp of professionele hulp nodig? Bel ons gerust.

Hoe bereikt u ons?

U kunt ons elke werkdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen via telefoonnummer 14 0412.

Voor hulp bij schulden kunt u ook online een afspraak maken.

Wat gebeurt er als u belt?

Het is goed mogelijk dat de consulent uw vraag direct kan beantwoorden. Is er meer nodig, dan maken wij met u een afspraak voor een gesprek. Bijvoorbeeld met een medewerker van het Sociaal Team of een Wmo-consulent.

Heeft u een vraag over een kind?

Voor hulp en advies over een kind kunt u terecht bij uw huisarts, maatschappelijk werker, school, kinderdagverblijf, consultatiebureau of Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Hebt u meer hulp of gespecialiseerde hulp nodig? Dan zorgen zij er voor dat uw vraag terecht komt bij het Basisteam Jeugd en Gezin (BJG). Of neem zelf contact op met het BJG via 0412-473626.
Lees meer over jeugdhulp

LET OP: Hebt u een vraag over een hulpmiddel of aanpassing voor een kind? Bijvoorbeeld een rolstoel, driewielfiets of woningaanpassing? Neem dan contact met ons op via 14 0412. Deze voorzieningen vallen niet onder de Jeugdwet maar onder de Wmo.
Lees meer over de Wmo

Wilt u hulp bij uw gesprek?

Als u een gesprek met ons heeft, mag u altijd iemand meenemen. Wilt u dat, maar kent u niemand in uw omgeving? Dan kunt u gebruik maken van een professionele cliƫntondersteuner van MEE. De ondersteuning is onafhankelijk en gratis. U hebt geen verwijzing nodig.
Lees meer over cliƫntondersteuning

Kosten van de ondersteuning

De ondersteuning van een medewerker van het Sociaal Team of Wmo-consulent kost u niets. Krijgt u op een later moment professionele hulp of een hulpmiddel, dan kan het zijn dat u daaraan moet meebetalen.

Laatste wijziging